NK Istra 1961 pokreće projekt “Dani nogometa Branko Bubić”

Nk Istra 1961, Deportivo Alaves i LaLiga su se udružili na projektu razvoja domaćih igrača i stručnih osoba u nogometu u Hrvatskoj, posebice Istri, pod nazivom Dani nogometa Branko Bubić (14. i 15. travnja).

Dani nogometa nazvani su u čast i sjećanje na Branka Bubića, našeg Bubu, legendu istarskog nogometa i Istre 1961. Branko Bubić je više od 50 godina bio aktivan u službi sporta, najprije kao nogometaš, a zatim se upisao i u sportski sastav kao djelatnik NK Istre 1961. Nažalost, Buba nas je napustio prošlog ljeta u lipnju, ostavivši u Istri, a posebice u svom klubu, veliku prazninu.

NK Istra 1961, Deportivo Alaves i LaLiga udružili su snage i organizirali zajedničku suradnju na Danima nogometa Branka Bubića, s ciljem pozitivnog utjecaja na hrvatske domaće igrače i profesionalce, posebice na području Istre.

Bez sumnje, hrvatski nogomet ima visoku razinu znanja u fazama otkrivanja i razvoja talenta te konkurente igrače, što je bilo zanimljivo i podijeliti s kolegama iz klubova LaLige i njihovim stručnjacima.

Cilj ovog projekta je stvoriti sinergiju i razmjenu nogometnih znanja između NK Istre 1961, Deportivo Alavesa, La lige te ostalih hrvatskih klubova, igrača i trenera, razmjenjujući ideje i relevantne metodologije na području razvoja domaćeg talenta.

Dani nogometa će se održati u dvije faze – predavanja prvi dan i turnir drugi dan. Na turniru će sudjelovati mlađe kategorije NK Istre 1961, HNK Gorice, NK Lokomotive, HNK Rijeke, FC Kopera te NK Domžale.