Program za travanj Kluba i knjižare Giardini 2 otvara Tamara Obrovac

U četvrtak, 6. travnja u 19:00 sati u Klubu i knjižari Giardini 2 održat će se predstavljanje autorskog albuma Nuvola višestruko nagrađivane kantautorice i skladateljice Tamare Obrovac u izdanju Cantusa i Hrvatskog društva skladatelja. Tamara Obrovac postala je prepoznatljiva u regiji i inozemstvu po inovativnom glazbenom jeziku u kojem spaja elemente tradicijske glazbe i jazza. „Nuvola“ zadržava elemente njenog karakterističnog stila, no ujedno predstavlja i pomak ka kontemplativnijem glazbenom i pjesničkom izričaju. Ovim albumom obilježava se 25 godina stvaralaštva Tamara Obrovac Quarteta koji djeluje u istom sastavu od 1997. godine:  Tamara Obrovac – vokal, Matija Dedić – klavir, Žiga Golob – kontrabas te Krunoslav Levačić – bubnjevi. O procesu stvaranja, suradnji s glazbenicima i pjesnikom Danielom Načinovićem, izvorima inspiracije i budućim planovima s autoricom će razgovarati etnologinja i kulturna antropologinja Lucija Maroević.

Ovim predstavljanjem otvara se ciklus programa Kluba i knjižare Giardini 2 za travanj naslovljen „Utopija i/ili bunt“ u kojem se promišlja revolucionarni potencijal utopističke misli. Sljedećeg četvrtka, 13. travnja u 20:00 sati održat će se drugo ovogodišnje izdanje Kviza među koricama pod temom Revolucija. Od velikih povijesnih ustanaka sve do suvremenih pokreta otpora voditelj Igor Zenzerović provest će sudionike putevima ostvarenih i mogućih revolucija i njihovih refleksija u književnosti, filmu, glazbi i likovnoj umjetnosti. Program se nastavlja u četvrtak 20. travnja u 19:00 sati predstavljanjem nove zbirke kratkih priča „Gracija od čempresa“ (OceanMore, 2022.) autora Želimira Periša.

Nakon nepokorive vještice Gile, glavne junakinje romana „Mladenka kostonoga“ kojim je autor oduševio čitalačku publiku, u novoj će zbirci čitatelji imati priliku upoznati buntovnice i revolucionarke koje hrabro ustraju na svojoj viziji ravnopravnog društva. Povodom Noći knjige, u subotu 22. travnja u 19:00 sati održat će se predavanje astronoma i futurologa Korada Korlevića o „vrlom novom svijetu“ umjetne inteligencije u kojem će razmatrati prednosti i zamke (post)digitalnog doba. Program za travanj zaokružit će čitalački klub Tajane Ilić, ostvaren u suradnji s Klubom mladih Pula, koji će se održati u ponedjeljak, 24. travnja u 20:00 sati. Na čitalačkom klubu raspravljat će se o romanu Mulat Albino Komarac (Imprimatur, 2019.) bosanskohercegovačkog autora Steve Grabovca.