Djeca Vodnjanštine izražavala kreativnost izradom uskrsnih jaja

U akciju izrade velikih ukrasnih uskrsnih jaja Grada Vodnjan-Dignano i ove su se godine uključila djeca školskih i predškolskih ustanova Vodnjanštine. Svojim su marljivim rukama i kreativnim idejama učenici i polaznici vrtića izradili šarene pisanice kako bi prigodno ukrasili središta svojih mjesta za nadolazeći Uskrs.

Svaki razred OŠ-SE “G. Martinuzzi” PŠ-SP Galižana-Gallesano, OŠ-SE “Vodnjan- Dignano” i OŠ Fažana PO Peroj, kao i svaka skupina DV-SI “Petar Pan” iz Vodnjana, Galižane i Peroja te DV “Zvončica” izradila je vlastito uskrsno jaje. Pri tom su pokazali izuzetno puno maštovitosti, ali i timski rad te želju da rukotvorinom daju neki svoj prepoznatljivi izraz.

U srijedu, 5. travnja 2023. godine, djeca su svoje šarene radove donijela na Veliki trg u Galižani, u Gradski park u Vodnjanu te na Gromači u Peroju i uz prigodni veseli program izložila ih na otvorenom. Atraktivna uskrsna jaja, kao simbol najznačajnijeg kršćanskog praznika, na središnjim će lokacijama Galižane, Vodnjana i Peroja ostati tijekom nadolazećih blagdana.

S ukrsnim jajima izrađenim prošle godine u školama i vrtićima Vodnjanštine, djelatnici trgovačkog društva Contrada ukrasili su kružni tok na ulazu u Vodnjan iz pravca Pule.