Župan Miletić zahvalio Klaudiju Karloviću na velikom doprinosu vatrogastvu

 

            Istarski župan Boris Miletić upriličio je jučer, u sjedištu Istarske županije, u Puli, prijem za Klaudija Karlovića, donedavnog zamjenika županijskog vatrogasnog zapovjednika povodom njegovog umirovljenja, a prijemu je prisustvovao i županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

„Klaudio Karlović kao zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula i zamjenik vatrogasnog zapovjednika Vatrogasne zajednice Istarske županije dao je veliki doprinos široj društvenoj zajednici na čemu mu upućujem zahvale u ime Istarske županije i svoje osobno, i kao župan i kao građanin. Tijekom godina smo često surađivali, bilo u vanrednim situacijama i hitnim intervencijama, poput požara, poplava, ali bilo je i onih drugih, lijepih prigoda poput posjeta dežurnim vatrogascima u novogodišnjoj noći, smotri, pokaznih vježbi ili obilježavanja važnih datuma“, istaknuo je župan Miletić dodajući da je ponosan na sustav vatrogastva u Istri, kojeg krasi dobra organiziranost i visoka razina profesionalnosti.

„Zahvaljujem županu na prijemu i lijepim riječima, ali i na uspješnoj i korektnoj suradnji iz vremena dok je bio gradonačelnik Pule i danas kada je župan. Trudio sam se davati maksimalno u svakoj situaciju koja nam je dolazila, izgradili smo jedan kvalitetan i dobro ustrojen sustav i unatoč mirovini, tu sam kada god bude zatrebala pomoć“, poručio je Karlović.

„Kada gradiš sustav kakav smo mi gradili, a tada smo imali avangardne poglede na razvoj vatrogastva u odnosu na ostatak Hrvatske, bitno je imati ljude koji će te potrebne promjene prihvatiti. Bili smo dobra ekipa, jer bez ljudi ne možeš organizirati uspješan sustav, a Klaudio je bio zapovjednik najveće vatrogasne postrojbe u Istri, koja je davala najveći obol zaštiti i sigurnosti i mogu samo potvrditi da je iza sebe ostavio osposobljene i kvalitetne ljude“, poručio je Kozlevac.