Istra za Uskrs očekuje 55 tisuća turista i oko 180 tisuća noćenja

Tijekom uskrsnih blagdana u Istri se očekuje oko 55 tisuća gostiju te oko 180 tisuća turističkih noćenja, najviše gostiju očekuje se iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, kao i veći broj domaćih gostiju.

Ostvarenje tih očekivanja u velikoj će mjeri ovisiti i o vremenskim prilikama, no, prema najavama, predstojeći uskrsni blagdani trebali bi biti jako dobri.

Shodno tome, na istarskom poluotoku će tijekom uskrsnih blagdana biti otvoreno gotovo 60-ak hotela, što u sustavu velikih hotelskih kuća, ali i malih, obiteljskih hotela. Uz to, svoja vrata posjetiteljima otvaraju i ponajbolji kampovi, kao i vile, odnosno apartmani u priobalju i u unutrašnjosti Istre.

Među destinacijama najviše turista očekuje se u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli.

“U prva tri mjeseca ove godine ostvareno je 175 tisuća dolazaka te 575 tisuća noćenja”, ističe direktor istarske Turističke zajednice Denis Ivošević, koji pritom izdvaja rast fizičkih turističkih pokazatelja u siječnju i veljači, koji su za 18 posto bolji u odnosu na lanjsku rekordnu godinu.

To samo potvrđuje da je Istra itekako interesantna destinacija za sportske pripreme i sportske evente, ističe Ivošević, koji smatra kako je potencijal u zimskim mjesecima velik pa turističke brojke u Istri u idućim godinama “mogu samo još više rasti”.

Istarski gradovi za predstojeće uskrsne blagdane organiziraju i brojne prigodne programe pa će tako tijekom vikenda u Poreču biti održan sajam tradicionalnih istarskih proizvoda, u puli će se na središnjem trgu Forumu predstaviti devet vrhunskih vinara južne Istre,