ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA MEDULINSKE ORGANIZACIJE HRVATSKE STRANKE UMIROVLJENIKA

DANIJELA ŽGOMBA PREDSJEDNICA, MIRNA LEVERIĆ i VERICA VIDMAR DOPREDSJEDNICE HSU-A

Osnivačka skupština medulinske općinske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika održana je u četvrtak u Premanturi, na kojoj su novi članovi ove stranke konstituirali i izabrali novo vodstvo, usvojili niz odluka i program rada za budući period.

Danijela Žgomba, nova je predsjednica medulinskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika.  Medulincima je dobro znano lice, u svojoj struci započela je sa radom 1988. godine kao volonter u Veterinarskoj stanici u Puli. Od 1994. godine, zajedno sa svojim partnerom otvorila je privatnu praksu za male životinje u Puli, drugu takvu u Istri i treću u RH, u kojoj je radila do svoga umirovljenja punih 27 godina. Tijekom rada surađivala je sa brojnim udrugama za zaštitu životinja, Aquariumom u Puli, te je sudjelovala u brojnim radio i tv emisijama kao edukator iz veterinarske prakse. Gospođa Žgomba ima i političkog iskustva, kao nezavisni kandidat bila je predsjednica mjesnog odbora Banjole, zamjenica predsjednika Općinskog vijeća općine Medulin i predsjednica Upravnog vijeća dječjih vrtića u Medulinu. Danijela Žgomba po struci je dr.vet.med.univ.mag.med.vet.

Izabrana su i dva potpredsjednika stranke – Mirna Leverić, također je poznato lice Medulincima. Većinu životnog vijeka radila je u prosvjeti kao nastavnica za više razrede. Također je bila aktivna i u političkom životu općine Medulin sudjelujući u radu Općinskog vijeća tri puna mandata kao nezavisna vijećnica. Bila je i članica općinskog odbora za odgoj i obrazovanje i članica mjesnog odbora Medulin. Vlasnica je poznate konobe Mižerija u Medulinu gotovo 30 godina. Gospođa Verica Vidmar također je poznata široj javnosti. Radni vijek provela je u Zavodu za socijalno osiguranje i u Istriveletrgovačko kao referent organa upravljanja. Sudjelovala  je i u političkom radu općine kao nezavisna vijećnica u dva mandata. Još uvijek je radno aktivna, te gotovo 13 godina predsjedava Sindikatom umirovljenika Hrvatske podružnicom Medulin. Članica je predsjedništva županijskog Sindikata umirovljenika Istarske županije. Također je član predsjedništva središnjice sindikata na državnoj razini.  Uz predsjednicu i potpredsjednice u općinski odbor stranke izabrani su Edvino Štifanić dugogodišnji rukovoditelj pripreme u strojogradnji brodogradilištu Uljanik. Štifanić je također poznat medulinskoj javnosti, u jednom mandatu bio je vijećnik Općinskog vijeća općine Medulin. Također sudjelovao je u radu općinskog odbora za sport i međunarodnu suradnju. Jedan je od osnivača sportske zajednice općine Medulin. Bio je predsjednik nadzornog odbora komunalne tvrtke Albanež d.o.o. i član nadzornog odbora komunalne tvrtke Med Eko servis d.o.o. Dugogodišnji je predsjednik boćarskog kluba u Vinkuranu. Enco Crnobori također poznat Medulinskoj javnosti i kao član mjesnog odbora Banjole u dva mandata, jedan je od osnivača Turističke zajednice općine Medulin, a bio je član Skupštine i Turističkog vijeća. Član u nadzornim odborima komunalnih tvrtki Kaštijun i Vodovod Pula, zatim predsjednik NO trgovačkih društava Albanež i Medulinska rivijera d.o.o. Zatim član uprave komunalne tvrtke Med Eko servis d.o.o., te direktor Turističke zajednice općine Medulin. Jedan je od osnivača Teniskog kluba Banjole, LAG- a južna istra i LAGUR-a Istarska Batana. Enco Crnobori po struci je mag.oec. smjer turizam. Završava poslijediplomski studij marketing usluga.

Na jučerašnjoj sjednici u Nadzorni odbor medulinskog HSU- a izabrani su Vlasta Mihovilović, Tulio Tamaro, Vesna Gojak, Marija Rosanda i Delija Klarić, a za tajnicu najrazvijenije općine izabrana je gospođa Gordana Titulić.

Novoizabrana predsjednica Danijela Žgomba, zahvalila je svima na povjerenju, izrazila zadovoljstvo brojem prisutnih na sjednici osnivačke skupštine, što govori da umirovljenici žele i hoće raditi za boljitak svih na području općine Medulin. Istaknula je da će novo vodstvo raditi na temeljitim programskim osnovama za boljitak svih u općini Medulin, jer općina Medulin mora biti primjer rada i visokih standarda za sve žitelje pogotovo položaj umirovljenika. Rekla je da ima dovoljno snage i ideja te kako općina može i mora bolje.

Prisutnima se na skupu obratio i novoizabrani predsjednik HSU-a grada Pule Mauro Ukušić, te je izjavio da HSU ima dovoljno ljudi koji imaju znanja i iskustva i znaju kako treba stvarati nove vrijednosti na korist svih pogotovo u gospodarskom sektoru.

Okupljenima se obratio i županijski povjerenik stranke Enco Crnobori  koji je rekao da je preko stranke učinjeno dosta za umirovljenike, pogotovo od kada stranaka ima novo vodstvo sa gospodinom Veselkom Gabričevićem na čelu. Uskoro će županijska organizacija imati i svoju WEB stranicu i facebook kanal putem čega će javnost informirati o radu svih organizacija u Istri.

 Od 29. travnja ove godine na 27. godišnjicu osnutka stranke započet će emitirati radio HSU preko live strema,  na You tube kanalu, mp3 playeru 24 sata na dan. Tu će se čuti glas umirovljenika iz cijele Hrvatske, kazao je Crnobori.