Hvala svima na podršci i posjeti drugom međunarodnom sajmu poljoprivrede AgroTerra Istra u PAZINU

U nedjelju oko 17 sati zatvorio je vrata Međunarodni sajam poljoprivrede u Istri – AgroTerra Istra 2023. koji se u Pazinu održao od petka, 14. do nedjelje, 16. travnja. Niti kišni dani nisu spriječili brojne posjetitelje da uživaju u bogatoj ponudi proširenog sajama. Naime, tek drugu godinu koliko sajam postoji, a već se tražilo izlagačko mjesto više. Tako da su organizatori iz trvtke Mars Eventi d.o.o. proširili mogućnosti i na prostoru iza zgrade Školsko-gradske sportske dvorane. Poljoprivredni sajam je ponudio za svakoga ponešto pa se tu moglo kupiti sadnice ili dobiti smjernice kako proizvesti svoju hranu, kako povećati urod poljoprivrednih proizvoda, kako što bolje plasirati, kako brendirati i nastupati na tržištima, kupiti najoptimalniji stroj da omogući kvalitetniju proizvodnju, degustirati i kupiti odlične raznovrsne proizvode. Bilo je sigurno mnogo ciljanih pitanja u brojnim susretima, te je sajam omogućio da se naiđe na stručne sugovornike ili možda buduće suradnike. Bio je ovo doista i vikend za mnoge poslovne susrete, gurmanske degustacije vrhunskih proizvoda, zabavnu šetnju koja je uvijek završila nekim edukativnim momentom u direktnoj komunikaciji poljoprivrednih proizvođača ili proizvođača mehanizacije i krajnjeg kupca, potrošača. To je ta jedinstvena i nezamjenjiva vrijednost ovakvih sajmova.

„Zahvaljujem se našim izlagačima koji su ponovno ili prvi put povjerili povjerenje te se odazvali i došli na naš sajam. Sudjelovanje proizvođača koji nude vrhunske proizvode iz segmenta poljoprivrede čini ovaj sajam važnim događajem za Istru i širu regiju. Hvala svima onima koji su podržali našu ideju. Želim se posebno zahvaliti za podršku kolega i kolegica iz medija. Zajedno smo postigli veliki odaziv posjetitelja što je u konačnici vrlo bitno za sve naše izlagače,“ istaknuo je direktor sajma Marko Londero. Cijela pazinska priča sa poljoprivrednim sajmom ne bi bila moguća bez jake podrške cijelog tima Mars Eventi d.o.o. i njihovih porodica. „Još smo sada u demontaži i već sutra na nekoj drugoj lokaciji, radimo i brojne druge sajmove. Ali ovaj je sajam za našu gušt. Reakcije su izuzetno dobre i to me čini sretnim te sigurnim da je upravo ovo trebalo Istri,“ zaključio je Londero.

Ovim putem se organizatori zahvaljuju Gradu Pazinu, Istarskoj županiji, Ministratsvu poljoprivrede, Turističkoj zajednici središnje Istre, Obrtničkoj komori Istarske županije i tvrtci Pazin sport d.o.o..

U prostoru Školsko-gradske sportske dvorane i na površinama oko samog objekta na oko 7.500 metara kvadratnih ukupne izložbene površine, okupilo se 100tinjak izlagača. U ponudi je bilo poljoprivrednog alata, strojeva, traktora, automobila, cvijeća, sadnica, voća i povrća, suhomesnatih proizvoda, proizvoda od mlijeka, meda i proizvoda za pčelare, čajeva, …

AgroTerra Istra već kreće s pripremom za 2024. godinu kada će opet ovaj sajam biti tri dana mjesto okupljanja i razmjene informacija. Ovaj sajam posebno podržava poljoprivrednike i proizvođače koji tako imaju priliku da svoj proizvod direktno predstave potencijalnom kupcu.