NAČELNIK OPĆINE MEDULIN PRIMIO ORGANIZATORE NOVOG GLAZBENOG DOGAĐAJA U CAVE ROMANE

 

„FESTIVALI SU IZVRSNI PROMOTORI DESTINACIJE“

Cave Romane u Vinkuranu domaćin je novom velikom međunarodnom glazbenom projektu „Gates of Agartha“. Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac primio je organizatore koji su ga upoznali s dvodnevnim glazbenim događajem koji će u Istru privući tisuće novih gostiju.

„Zadovoljni smo da jedan tako poznati brend dolazi u naš vinkuranski kamenolom. Vinkuranski Cave Romane postao je nezaobilazna lokacija za razna spektakularna događanja osobito tijekom ljetnih mjeseci, a nakon prošlogodišnjeg BSH Cave Romane zasigurno je postala poznata kao najpoželjnija antička pozornica na otvorenom i publici kojoj do sada možda nije bila poznata!“ – istaknuo je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac i dodao: „Očekujemo tisuće stranih posjetitelja koji će osim posjeta festivalu zasigurno o najljepšoj pozornici, ali i destinaciji pričati i svojim prijateljima i poznanicima. Festivali su izvrstan model promocije destinacije, a mi se kao lokalna zajednica trudimo očuvati i na održivi način promovirati i valorizirati baštinu na našem području.“

„Gates of Agartha“ održat će se 23. i 24. lipnja, a na njemu će nastupiti neki od najpoznatijih svjetskih DJ-a. Poznati američki brend Gate sa sjedištem u Los Angelesu, u suradnji s hrvatskim brendom BSH, nakon turske Kapodokije i eventa „Echoes from Agartha“, u Istru planira dovesti tisuće posjetitelja koliki je i kapacitet Cave Romane.

„Drago nam je da smo u suradnji s organizatorima, koji također vinkuranske Cave Romane vide kao jednu od najpoželjnijih pozornica na otvorenom u svijetu, uspjeli u Hrvatsku dovesti jedan od ekskluzivnijih brandova elektronske glazbe. Inzistirali smo da se event održi u nešto ranijem terminu sezone kako bismo u tom razdoblju ojačali potrošnju i popunjenost smještajnih kapaciteta Medulin Riviere i južne Istre. Organizatori najavljuju nekoliko tisuća gostiju iz inozemstva, pretežito SAD-a, koji na destinaciju dolaze pretežno zrakoplovom te stoga i ostaju dulje nego sam događaj traje!“ – izjavio je direktor Turističke zajednice Mihael Idžaković.

Ovaj događaj će zasigurno odjeknuti u svijetu te još jednom istaknuti povijest, ljepote i turistički potencijal Istre i Hrvatske. Projekt se održava u suradnji s Turističkom zajednicom Općine Medulin i Općinom Medulin.

„Veselimo se nastavku izvrsne suradnje s Općinom Medulin i Turističkom zajednicom. Prošlogodišnja iskustva posjetitelja iz cijelog svijeta su više nego pozitivna. Ovaj događaj dodatno će turistički pozicionirati Hrvatsku. Nakon prekrasne Kapodokije, Cave Romane prva je lokacija u ovom dijelu Europe koju su naši američki partneri izabrali za „Gates of Agartha“. Uskoro objavljujemo imena DJ zvijezda koje će sigurno privući tisuće posjetitelja u Istru!“ – izjavio je nakon prijema Drago Vukelić iz BSH Events.

Prošlogodišnji BSH Cave Romane dobitnik je nagrade Ambasador za najbolji Open air događaj u Hrvatskoj. Uz „Gates of Agartha“, BSH Events u Cave Romane najavljuje i novi Open air događaj 12. kolovoza.

Ulaznice za „Gates of Agartha“ mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr.