Subotnjoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti” odazvalo se 250 sudionika

Subotnjoj javnozdravstvenoj pješačkoj manifestaciji “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” u Vodnjanu, koju je u suradnji sa Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Istarske županije organizirao Grad Vodnjan-Dignano, odazvalo se 250 sudionika! Tako su na Dan planete Zemlje, 22. travnja 2023., djeca i odrasli pokazali koliko su zdrave, ali i zabavne aktivnosti u prirodi.

Nakon okupljanja i razgibavanja u jutarnjim satima u Parku kažuna, sudionici su krenuli stazama suhozida i kažuna te obišli lokvu Fontana, uživajući u prirodnom ambijentu i tradicionalnoj graditeljskoj baštini Vodnjanštine. Sudionike je po povratku dočekao koncert Limene glazbe Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan te maneštra za okrjepu.

Djelatnici trgovačkog društva Contrada d.o.o., u povodu Dana planete Zemlje, organizirali su radionicu izrade rukotvorina za djecu te informirali građane o važnosti recikliranja i kompostiranja, kao i o upotrebi kompostera.

Akcija za promociju zdravlja i kretanja kroz prirodu krenula je i ranije, već početkom prošlog tjedna, otkad su vrtićka i školska djeca Vodnjanštine svakodnevno šetala krajolicima Vodnjanštine. Sudionici su za uspomenu dobivali prigodne majice, a kroz cijeli tjedan podijeljeno ih je 660!

Manifestaciju “Hoditi i zdravi biti – La salute viene camminando” NZZJZIŽ proveo je, osim u Vodnjanu, u još devet istarskih gradova.