59. Pulska regata – Pula Sailing Week 2023

Pred nama je drugo izdanje manifestacije Pula sailing week u organizaciji Jedriličarskog kluba Uljanik, koja će u Pulskoj luci od petka 28. do nedjelje 30. travnja objediniti tri jedriličarske regate. 
 
PULA SAILING WEEK je sportsko-natjecateljski program koji ove godine povezuje: međunarodnu transadriaticu Pesaro-Pula na staroj ruti trabakula, Studentsku regatu u klasi laser Stratos i tradicionalnu 59. Pulsku regatu i time se pridružuje ostalim manifestacijama koje obilježavaju proslavu Dana Grada Pule.  Mjesto okupljanja je Pulska riva i Riječki gat, a akvatorij Pulske luke predviđen je za jedr
enje čime ova manifestacija približava jedrenje oku građana.
 
Ove godine u sklopu manifestacije PULA SAILING WEEK središnji je događaj 59. izdanje tradicionalne Pulske regate u nedjelju 30.4.2022. koji će okupiti veliki broj domaćih i stranih jedriličara. Upravo je Pulska regata, točnije njeno 53. izdanje 2017. godine, vratila jedrenje u akvatorij Pulske luke što se pokazalo kao pun pogodak za promociju jedrenja i grada koji to definitivno zaslužuje. 
 
Pozivamo sve jedriličare da svoje jedrilice i posade prijave putem internet stranice www.jku.hr/hr/psw, a građane Pule da svojim dolaskom na Riječki gat u nedjelju 30. travnja od 10 sati uveliče svojim sudjelovanjem ovogodišnje izdanje jedriličarske manifestacije PULA SAILING WEEK!
 
PROGRAM PULA SAILING WEEK 2023

Petak 28.04
Start regate Pesaro > Pula u Pesaru

Subota 29.04
09:00 Privez domaćih i stranih jedrilica na rivi i Riječkom gatu
12:00 Start Studentske regate u Pulskoj luci
20:00 Sailors night u Shipyard pubu (druženje uz zakusku i piće dobrodošlice)

Nedjelja 30.04
08:30 Dobro jutro uz muziku, kavu i štrudlu na štandu JKU-a
09:30 Sastanak kormilara (zadnje upute za regatu od strane regatnog odbora na Riječkom gatu)
11:00 Start 59. Pulske regate
18:00 Proglašenje pobjednika i podjela nagrada na Riječkom gatu.
 
 
Prošlogodišnja izdanja: