Upoznavanje s obnovljivim izvorima energije tema drugog Znanstvenog doručka u Puli ove subote

Ulaz besplatan za sve zainteresirane velike i male!

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o. u suradnji s partnerima na projektu „STEM udruga za popularni STEM“ najavljuju ove subote, 29. travnja 2023. godine, od 9.00 do 12.00 sati pri Centru za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije (CPZI) te vezanom novoopremljenom Znanstvenom vrtu na adresi Uspon Franje Glavinića 3 u Puli, drugi po redu Znanstveni doručak tematski vezan uz obnovljive izvore energije.

Pozivaju se odrasli i djeca da nam se pridruže u zanimljivim i veselim aktivnostima gdje će kroz igru i zabavu upoznati obnovljive izvore energije uz vodstvo stručnih mentora i animatora.

Djeca će imati priliku uputiti se u potragu za blagom te u znanstvenom vrtu zaigrati različite igre, iskušati vještine prilikom izrade solarne pećnice te izraditi vlastite vjetrenjače.

U sklopu događanja predviđa  se vođeni obilazak  Znanstvenog vrta uz stručne mentore u 10.30 sati, pri čemu će posjetitelji moći upoznati brojne interaktivne eksponate i postavke nabavljene zahvaljujući ovom EU projektu. U 11.00 sati održat će se zanimljivo predavanje o meteorologiji i meteorološkoj stanici, a svakako neizostavni su za sve istraživače i  znanstvenike i one koji to žele postati pokusi  uz prigodno osvježenje.

Sudjelovanje  na Znanstvenom doručku besplatno je za sve zainteresirane sudionike te nije potrebna posebna prijava i/ili prethodna najava.

Aktivnost Znanstvenih doručaka realizira se u okviru ESF projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni stem – STEM udruga za popularni STEM“ (UP.04.2.1.10.0065), čiji je ključni cilj unaprjeđenje kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu programa u području popularizacije STEM-a.

Nositelj projekta je Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnoga društva, a partneri na projektu su Zajednica tehničke kulture Pula (Centar za popularizaciju znanosti i inovacija Istarske županije), Grad Pula – Pola, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Udruga matematičara Istre, Udruga robotičara Istre, Udruga Morski obrazovni centar Pula i Istarska razvojna agencija – IDA d.o.o..

Ukupna vrijednost Projekta „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“ je 326.766,42 EUR, od čega je 277.751,46 EUR sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te ostatak Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.