Plesnim programom obilježen Svjetski dan plesa u Medulinu

U petak 28. travnja 2023. godine u Medulinu je bogatim plesnim programom obilježen 6. Svjetski dan plesa u Medulinu. Mnogobrojni su posjetitelji uživali u nastupima malih i velikih plesača i plesačica, u dvosatnom programu kojega su organizirali Plesni studio Pirueta iz Medulina i Općina Medulin. Program se kao i prošle godine održao na trgu kod Malina na vitar koji je postao nezaobilazna kulisa brojnim događanjima, a ove je godine nastupilo preko 150 sudionika.

Uvodno je sve okupljene na medulinskoj rivi pozdravio Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac,  zahvalivši Plesnom studio Pirueta na inicijativi, organizaciji i na održavanju tradicije obilježavanja Svjetskog dana plesa u Medulinu. Svim se plesačima i plesačicama zahvalio na angažmanu, a njihovim roditeljima i prijateljima kao i ostalim posjetiteljima na dolasku i podršci.

Program je dalje u svojoj maniri, uz puno humora i pozitive vodio Mattias Stojanović, poznato lice i glas s medulinskog radija Medulin FM-a.

Tijekom večeri svoja plesna umijeća predstavili su članovi iz ukupno 12 plesnih skupina od čega ih čak 9 dolazi iz Plesnog studia Pirueta, a ostalih tri iz Dječjeg vrtića Medulin, Dječjeg vrtića Sunčica iz Banjola i OŠ dr. Mate Demarin Medulin, Područna škola Šišan. Nakon nastupa svih plesnih skupina posjetitelji i sudionici sudjelovali su u programu Zumba® fitness pod vodstvom Zumba® specijalistice i instruktorice, Medulinke Marine Lorencin (ZES™) te su zajedničkim nastupom kroz smijeh, veselje i ples zaključili ovogodišnju manifestaciju.

Svi su se sudionici nakon nastupa okrijepili voćem, krafnama i napicima te su i ove godine uz zahvalnice za sudjelovanje u događaju kao suvenir sa sobom ponijeli majice s logotipom manifestacije koje je osigurala Općina Medulin.

Cilj je organizatora bio plesom, osmjehom i pozitivnom energijom poslati poruku zajedništva te približiti javnosti ovaj umjetnički oblik u kojem jednako mogu uživati oni koji plešu i oni koji ih gledaju i bodre. Obzirom na odaziv plesača, pratitelja, mještana i posjetitelja, Plesni studio Pirueta i Općina Medulin zahvaljuju svima na dolasku te zajedničkom druženju uz ples i glazbu u ovom, šestom Svjetskom danu plesa u Medulinu!