U organizaciji Grada Pule treća KLIK konferencija – Turizam 360

 

U sklopu provedbe EU projekta KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u seKtoru ugostiteljstva i turizma, u utorak, 9. svibnja na Dan Europe i u organizaciji Grada Pule i Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, održat će se treća KLIK konferencija pod nazivom “Turizam 360“.

Konferencija je zamišljena kao festival struke predstavnika stručnjaka iz prakse u turizmu, predavača novih trendova i smjerova u turizmu, studenata, učenika i nastavnika Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula koji će biti nasljednici stečenog znanja. 

Uvodna obraćanja tom će prigodom imati pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Grada Pule Anja Ademi, ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula Orhideja Petković te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan.

Predavači na konferenciji su Siniša Miljević, voditelj online prodaje i web marketinga pri UNILINE d.o.o. koji će izlagati na temu Marketing u turizmu,  Vanja Prvulović, predsjednica Društva psihologa Istre i direktorica Sinapse koja će izlagati na temu Psihologija u turizmu i načini nošenja sa stresom u turizmu. Silvia Buttignoni, ravnateljica Javne ustanove Natura Histrica govorit će o Zelenim politikama koje imaju za cilj poticanje ekološki održivog društva za zaštitu okoliša te Zelenom turizmu.

Projekt KLIK Pula – Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 44,7 milijuna kuna.

Nositelj projekta je Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula zajedno s 12 partnera (Istarska županija, AZRRI – Agencija za ruralni razvoj Istre, Sveučilište Jurja Dobrile u Puli, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Strukovna škola Eugen Kumičić Rovinj – Scuola di formazione professionale Eugen Kumičić Rovigno, Grad Pula, HGK – Županijska komora Pula, Obrtnička komora Istarske županije, Arena Hospitality Group d.d., Maistra d.d., Uniline d.o.o., Valamar Riviera d.d.).

U sklopu projekta Grad Pula zadužen je za čitav niz aktivnosti na promidžbi i vidljivosti projekta poput organiziranja konferencija, tematskog skupa za poticanje inovacija u turizmu i ugostiteljstvu, produkcije i emitiranja kulinarskih edukativnih emisija te izrade informativnih i promotivnih materijala na projektu.

Realizacijom projekta KLIK, Pula će postati jedan od šest regionalnih centara kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva u Republici Hrvatskoj zajedno s Opatijom, Splitom, Dubrovnikom, Osijekom i Zabokom.

Početak konferencije 9. svibnja predviđen je u 10,00 sati u Europskom centru za mir i razvoj (Flaciusova 18, Pula – iza Augustovog hrama) i otvorena je za sve zainteresirane.