SvilArt Aerial Acrobatic ansambl udruge Čarobnjakov šešir ovoga je vikenda sudjelovalo na međunarodnom natjecanju zračnih akrobacija na tkanini u Italiji

Na natjecanju u Casal Monferratou u Italiji, sudjelovalo je 80 djece i mladih. Doma su se vratili punih ruku medalja, pehara i pohvala. Osvojili su: Franka Skoko 2. mjesto u kategoriji Junior Basic, Niko Krapić  3. mjesto u kategoriji Junior Intermedio, Zora Cvijanović 1. mjesto u kategoriji Teen Intermedio, Lisa Pliško 2. mjesto u kategoriji Teen Intermedio, Tea Dušić 2. mjesto u kategoriji Odrasli Basic, Zora Cvijanović i Mara Stančić 2. mjesto u kategoriji Duo Amater. Uz njih na natjecanju su sudjelovale  Matia Sanković i Nika Štifanić. Velike zasluge ovakvom uspjehu idu i njihovoj voditeljici Manueli Rossi.

Žiri natjecanja bili su renomirani cirkuski umjetnici Hanne Coeckelberghs (Akademija za cirkus i izvedbene umjetnosti, Amsterdam, Nizozemska) i Rio Ballerani (profesor u cirkuskoj školi Circo Vertigo, Torino) što dovoljno govori o kvaliteti naših svilašica.

 

Zahvaljujemo se Gradu Puli na sufinanciranju dijela troškova za odlazak na natjecanje, Zajednici Talijana Grada Pule i Pazin sportu na ustupanju prostora za probe.