Besplatna javna senzorna projekcija „Živživotinja“ u Kinu Valli

U sklopu projekta “U istom filmu – korak dalje” u srijedu (17. svibnja) u 10:00 sati u pulskom Kinu Valli bit će održana besplatna javna senzorna projekcija originalnog njemačkog animiranog serijala „Živživotinje“ Julie Ocker, sastavljenog od 15 kratkometražnih crtića. Zvijezde ove malene avanture su dragi likovi s velikim kvalitetama za koje se isprva čini da imaju mane, no one se pokažu kao prednost: zebra čije se pruge brkaju, hobotnica koja se svađa s jednom od svojih ruku, mrav koji se suprotstavlja grupnom pritisku, ljenjivac koji liže sporije no što se sladoled topi. Svatko od njih suočava se s apsurdnom avanturom koja se samo njima može dogoditi. Dok pronalaze rješenje, svaka životinja nauči malu lekciju o životu. Zahvaljujući njima „Živživotinje“ su dobile 77 nagrada diljem svijeta! Film je podnaslovljen.

Senzorne projekcije se održavaju u prilagođenim uvjetima za djecu koja imaju poteškoće senzorne integracije, no njihova je suština da budu javne i inkluzivne.  Odvijaju se uz prigušena svjetla i slabiji zvuk filma, a djeca mogu šetati, donijeti svoju omiljenu igračku, grickalice i sok, doći u pratnji roditelja, baka i djedova, nastavnika, prijatelja, organizirano sa školom ili privatno. Projekcija je besplatna, uz preuzimanje ulaznica na blagajni kina. Realizira se u suradnji pulske udruge Metamedij, Kina Valli i Škole za odgoj i obrazovanje – Pula, te uz podršku Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Aktivnosti projekta „U istom filmu – korak dalje“, čiji je nositelj udruga Metamedij, sufinancirane su od strane Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj. Uz navedene, partneri su još Centri za odgoj i obrazovanje Čakovec i Krapinske toplice.

Provedba projekta čija je vrijednost 45.000,00 eura, počela je prvog dana rujna, a trajat će do 30. studenog 2023. godine. Kontakt osoba je Marino Jurcan iz udruge Metamedij.

Projekt „U istom filmu – korak dalje“ je podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova.

ŽIVŽIVOTINJE

Uzrast: 4 – 8 godina

Redateljica: Julia Ocker

Izvorni naziv: Animanimals

Kategorija/Žanr: animirana komedija

Država/godina: Njemačka, 2013.-2022.

Period prikazivanja: 17.05.2023. u 10:00h

Trajanje: 45 min

Film je podnaslovljen.

Ulaz je besplatan.