Društvo za robotiku Istra – Robotička igraonica – Gradska knjižnica Poreč – 26-5-2023

Društvo za robotiku Istra je jedan od partnera u EU projektu „Snagom Tehnologije, Edukacijom i Motivacijom udruga za popularni STEM – STEM udruga za popularni STEM“. U sklopu projekta smo nabavili vrlo zanimljive robote kao što su AlphaMini humanoidni robot sa funkcijama koje koriste umjetnu inteligenciju, robota psa sa umjetnom inteligencijom Puppy Go AI Dog, robota Robotis Mini, robota pauka STEMI heksapod, mobilne robote Photon, Bee Bot, Sphero Bolt, Sphero RVR, a trebaju nam stići još neki roboti. Hrvatski robotički savez, Industrijsko-obrtničkom škola Pula i Društvo za robotiku Istra su osnovali Centar za praktičnu robotiku Pula (CPR Pula) koji je svečano otvoren 26. travnja 2016.godine.  U sklopu CPR-a Pula smo preuzeli još niz zanimljivih robota kao što su humanoidni robot Alpha 1S koji svira i pleše, vrlo zanimljive mobilne robote Dasch, a imamo arenu i robote za sumo borbe robota, arenu i robote za robotrku na prstenac i arene i robote za razna druga natjecanja iz robotike. U sklopu EU projekta planirali smo u cilju popularizacije robotike u Istri održati nekoliko zanimljivih interaktivnih robotičkih igraonica na kojima bi na jedan vrlo zabavan i interesantan način približili robotiku široj populaciji. Na robotičkoj igraonici bi ukratko predstavili Društvo za robotiku Istra i ono čime se bavimo, a zatim bi predstavili robote koje će koristiti na robotičkoj igraonici. Nakon toga bi posjetitelji mogli upravljati sa robotima Dash, humanoidnim robotom Alpha 1S, robotom paukom STEMI heksapodom, robotom Photon, robotima psima Robopet i Puppy Go.  Posjetitelji će moći upravljati robotom i gađati prstenac, voditi sumo borbe sa robotima i još puno toga. Sigurno će se svi koji dođu, dobro zabaviti i otići zadovoljni sa robotičke igraonice.

Prvu robotičku igraonicu ćemo održati u Poreču u Gradskoj knjižnici Poreč u petak 26.05.2023.godine u vremenu od od 17:00 do 19:00 sati.

Za realizaciju robotičke igraonice DRI će angažirati 4 edukatora koji će na raznim punktovima sa raznim robotima pomoći posjetiteljima da se zabave i upoznaju naše robote.

Robotička igraonica je besplatna i i mogu doći svi od 7+.