JOŠ MALO ODBROJAVAMO DO NAJVEĆE ICT KONFERENCIJE „LET’SGROW!“ U PULI

Pripremite se za nevjerojatno iskustvo koje će vas odvesti u budućnost novih tehnologija! ICT konferencija „Let’sGrow!“ 25. svibnja od 10 do 18 sati stiže u Hotel Park Plaza Histria u Puli i donosi vam svježe ideje, inovacije i vrhunske stručnjake iz svijeta ICT sektora.

Očekuju vas izazovne rasprave, inspirativni govornici i prilika za povezivanje s najbriljantnijim umovima ICT industrije. „Let’sGrow!“ konferencija mjesto je gdje se ideje rađaju, a potencijal ostvaruje.

Sjetite se osjećaja kada ste prvi put otkrili nevjerojatne mogućnosti umjetne inteligencije. Što se otada do danas promijenilo? Što se od 2022. promijenilo u sektoru ICT-a na području Istre? Koje trendove u budućnosti možemo očekivati u ovom sektoru? Dođite na panel „Napredak ICT sektora u Istri u protekloj godini: postignuća, izazovi i budući trendovi“ i saznajte odgovor na ovo pitanje.

Svi smo nekad bili učenici, zar ne? Neki su svoje obrazovanje uspjeli pretvoriti u izvanredne prilike, a neki će to tek učiniti. Stoga, na panelu „Od školskih klupa do jednoroga“ učenici Srednje škole Zvane Črnje Rovinj, Srednje škole Mate Blažina i Gimnazije Pula čuti ćete nevjerojatne priče mladih učenika o tome kako su svoje strasti i interese usmjerili prema ICT-ju. Budite dio ove inspirativne rasprave koja će vas motivirati da slijedite svoje interese i ostvarite svoje ciljeve.

Bez obzira na vašu pozadinu, obrazovanje ili iskustvo, session „Svi putevi vode u ICT“ će vam pokazati da postoji mjesto za svakoga u ovom dinamičnom i inovativnom sektoru. Govornici na sessionu dolaze iz različitih struka i imaju različite priče – od Product Managera, Sales Leader/Account Executivea, HR, Bizdeva i UX Researchera. Na ovom panelu ćete čuti o ljudima koji su započeli svoju karijeru iz potpuno različitih industrija, a svaki od njih pronašao je svoj put prema ICT-ju i uspješno se integrirao u ovaj dinamični svijet. Ovaj panel će vam otvoriti oči i pokazati da se znanje, vještine i strast mogu prenijeti i primijeniti na područje ICT-ja, bez obzira na to odakle dolazite. ICT industrija otvorena je za sve koji su spremni prihvatiti izazove i slijediti svoje strasti.

Jeste li ikada čuli mit da je programiranje rezervirano samo za matematički nadarene genijalce? Ili da su samo mladi ljudi uspješni u ICT-u? ICT industrija često je obavijena tajnama i nerazumijevanjem, a mitovi mogu biti prepreka za ljude koji žele ući u ovaj sektor ili razumjeti njegove različite aspekte. Na panelu „Behind the Screens: Razbijanje mitova o poslu u ICT-ju“ pripremite se za osvjetljavanje istine i raspravu o najvažnijim mitovima i stereotipima koji oblikuju percepciju o ICT industriji.

Ako razmišljate o prelasku u ICT sektor ili već razmišljate o tome kako započeti svoju karijeru u ovom dinamičnom sektoru, panel „Kako uspješno prijeći na ICT karijeru?“ je upravo ono što vam treba. Ova panel rasprava će vam otkriti različite načine stjecanja potrebnih vještina, upoznati vas s resursima i alatima za učenje te vam pružiti uvid u potencijalne poslovne prilike u ICT industriji. Panelisti će pružiti savjete o tome kako razviti vještine i pripremiti se za rad u IT-u, kako se nositi s izazovima i kako se prilagoditi promjenama na tržištu rada.

Poznati znanstvenik i astronom Korado Korlević otkrit će nam odgovor na pitanje „Ima li budućnost perspektivu?“ Koliko je važno STEM područje i koliko su važni školski kurikulumi – zaostajemo li ili sve moramo sagledati trezveno i racionalno prije nego što idemo u reforme? Moraju li i mogu važne teme poput znanosti i školstva biti komplementirane aspektima suvremenog života? Moramo li istima robovati? Koliko su važne društvene mreže, ali i put u svemir? Koliko je važno baviti se znanošću, a koje su opasnosti umjetne inteligencije?

ICT sektor često je prepoznat kao muški dominantan, ali na panelu „ICT Supergirls“ ćemo pokazati snagu i utjecaj žena koje su ostvarile značajan napredak i postigle iznimne rezultate. Saznajte kako rodna raznolikost može poboljšati proces inoviranja i što svatko od nas može učiniti da se ovaj sektor učini više inkluzivnim.

Umjetna inteligencija sve više postaje ključni faktor u našem svakodnevnom životu i industriji. Kako usmjeriti učenike i mlade da budu konkurenti u svijetu umjetne inteligencije? Na predavanju „Trebaju li nam vještine u svijetu umjetne inteligencije?“ ćemo raspravljati o tome koje su to ključne vještine koje su potrebne u svijetu umjetne inteligencije, kako se razvijaju i kako utječu na naša zanimanja, obrazovanje i društvo u cjelini.

Za kraj, studenti o faksu, praksi i planovima za budućnost i panel koji će vas potaknuti da razmislite o vašoj budućnosti na drugačiji način. Studenti informatike, računarstva, kulture i turizma i poduzetništva podijelit će svoje perspektive i iskustva vezana uz faks, praksu i planove za budućnost. Čut ćete njihove priče i dobiti uvid u raznolikost ideja, projekata i iskustava koji se kriju iza svakog studijskog programa. Panel  „Stručnjaci [Under Construction]“ će također otkriti razloge zašto je upisati njihov fakultet najbolja odluka koju ćete ikada donijeti (ili možda i nije?) te razmotriti utjecaj novih tehnologija i trendova na njihov budući rad.

Osim u predavanjima i panelima posjetitelji će moći sudjelovati na brojnim interaktivnim radionicama Smart Lumiesa, Good Gamea Global x UNIPU-a, LEKTIRELLE – Knjižničarskog kluba Bombon, Mindsmithsa i Orque.

Suorganizatori ICT konferencije „Let’sGrow!“ su Istarska županija i Hrvatska gospodarska komora, a partneri Grad Pula i Arena Hospitality Group.

Više informacija možete saznati na web stranici ICT Istria te na društvenim mrežama (Facebook, Instagram i LinkedIn).

Vidimo se na ICT konferenciji „Let’sGrow!“ u Puli!