Delegacija dubrovačko-neretvanskih poduzetnica u poslovnom posjetu Istri

HGK – Županijska komora Dubrovnik na čelu s predsjednicom Nikolinom Trojić, u suradnji s Udrugom poslovnih žena Krug – Ogranak Dubrovnik, organizirala je poslovnu delegaciju dubrovačko-neretvanskih poduzetnica koje su se susrele s istarskim poduzetnicama 18. i 19. studenoga.

 

Delegacija poduzetnica iz Dubrovačko-neretvanske županije okupila je žene poduzetnice iz sektora organizacije evenata, turističkih agencija, ruralnog turizma i domaće proizvodnje, a koje su posjetile Istru s ciljem jačanja svojih dosadašnjih poslovnih kontakata koje imaju sa Istarskom županijom, ali i radi otvaranja novih mogućnosti suradnje i poslovnih kontakata.

 

Predsjednica HGK – Županijske komore Pula Jasna Jaklin Majetić uz članice Ogranka Kruga za Istarsku županiju sudjelovala je s delegacijom dubrovačkih poduzetnica u posjetima najnovijim vinarijama, kušaonicama maslinovog ulja i luksuznim hotelima. Dubrovačke poduzetnice posjetile su, među ostalim, Roxanich, Meneghetti, Kozlović, San Canzian i Vicinim, gdje su imale priliku vidjeti primjere dobre prakse hotelijerstva, ugostiteljstva te proizvodnje i turističkog plasmana tradicionalnih prehrambenih  proizvoda.

 

Potpredsjednica Ogranka Kruga za Istarsku županiju Katarina Peršurić primila je delegaciju u kušaonici OPG-a Bernobić u Deklevima i prezentirala klupu Big Bench Deklevi, koja je izgrađena prema preciznim uputama i dobila je licencu međunarodne organizacije Big Bench Community Project. Vinarija Vicinim izgradila je prvu klupu Big Bench Community Project u Hrvatskoj doprinoseći time turističkoj ponudi Istre i prepoznatljivosti Istre na svjetskoj turističkoj karti, a poduzetnice su se imale prilike dodatno umrežiti, stvoriti nova iskustva i ojačati poslovne kontakte.

 

Dubrovačko-neretvanske poduzetnice prije posjete Istri, sudjelovale su od 16. do 17. studenoga  na Međunarodnoj konferenciji „Žene bez PARdona“ u Rijeci.