Doručak s Anjom Zag Golob, a večer u znaku Ozrena Žuneca i Dubravka Matakovića

 

U srijedu, 29. studenog, šesti dan Sa(n)ajm knjige u Istri, program počinje u 10.00 sati u Crvenom salonu Doma hrvatskih branitelja Hop-lektirom. Gost je Saša Paprić, a moderatori su Vjeran Juhas i Vibor Juhas.

U 11.00 sati u Kavani Mozart počinje Doručak s autorom. Gošća je slovenska pjesnikinja Anja Zag Golob, a voditelj Aljoša Pužar.

U 11.00 sati u Crvenom salonu na programu je Pop-lektira. Gosti su Marijana Stojčić i Đorđe Balmazović, a voditelj Emir Imamović Pirke.

U 12.15 u Kavani Mozart počinje HISTROKOZMOS koji tematizira Sagu o vinu, a donosi Terre magiche. Sudjeluju: Ivica Ivanišević, Živko Skračić i Josip Barišić, a voditeljica je Roberta Razzi. Ovaj put bit će predstavljena vina Agrolagune.

U 18.00 sati u Crvenom salonu u Razgovoru iza zavjese bit će predstavljena knjiga Ozrena Žuneca: GUTALJINŠČIK: Pasternak, Macbeth i logika Staljinove apsolutne diktature (Hrvatska sveučilišna naklada, Hrvatsko katoličko sveučilište). Sudjeluju Ozren Žunec, Anita Šikić i Aljoša Pužar.

U 20.00 sati u Crvenom salonu u programu Život u oblacima bit će predstavljena monografija DUBRAVKO MATAKOVIĆ Lea Rafolta, Hrvoja Duvnjaka i Dubravka Matakovića. (Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo). Sudjeluju Dubravko Mataković, Hrvoje Duvnjak i Mladen Lučić Luc.

U 21.00 sat u Gradskoj galeriji Pula u programu Život u oblacima bit će otvorena izložba JUFT! Dubravka Matakovića.