„22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom plesu“-Pula

Od 22. do 26.05.2024. održat će se „22. IDF Svjetsko prvenstvo u sportsko modernom
plesu“ u Puli, Hrvatska, u Domu sportova Mate Parlov. Po šesti put Pula je domaćin velikom
plesnom spetaklu u kojem će sudjelovati preko 2000 plesača iz 30-ak zemalja svijeta.

 

Natjecanje započinje svečanim otvaranjem 22.5.2024. na Trgu kralja Tomislava, gdje je predviđeno okupljanje svih sudionika natjecanja. Svi će sudionici, uz pratnju puhačkog orkestra, u svečanoj povorci stići do Doma sportova Mate Parlov gdje će se odžati svečani program dobrodošlice. U svečanom programu predstaviti će se i predsjednici svih federacija članica IDF-a (International dance federation), te suci koji će suditi na natjecanju.

Na kraju programa uručit će se prenosni pehar domaćinu slijedećeg Svjetskog prvenstva. Natjecanje započinje 22.05. nakon svečanog otvaranja, te će se održavati slijedeća četiri dana, od jutarnjih pa sve do večernjih sati. Natjecanje će se odvijati na tri pozornice istodobno : A, B i C stage-u, u 19 disciplina i 6 kategorija. Na natjecanju će sudit 40-ak sudaca i sutkinja iz različitih zemalja. Svi plesači koji se natječu prolaze prvo kvalifikacije pa polufinala i finala. Poslije svake kategorije slijedi dodjela nagrada u vidu pehara za prvo, drugo i treće mjesto, te diplome od prvog do sedmog mjesta.


KUD „TASA“ plesni studio Art Dance je suorganizator plesne manifestacije, zajedno sa međunarodnom plesnom federacijom IDF (International Dance federation). Zadovoljstvo nam je što smo do sada dobili priliku udomaćiti toliko vrhunskih plesnih grupa, plesačica i plesača iz cijelog svijeta. Pula, Hrvatska, će opet imati priliku uživati u petodnevnom plesnom spektaklu koji će uveseljavati naš grad. Mnoštvo plesača, plesačica, trenera, njihovih obitelji, pohodit će naš grad, i ponijeti sa sobom ono najljepše što naš grad Pula i Hrvatska nudi. Ono što je važno napomenuti je da su mnogi koji su bili 2008., 2014., 2018., 2019. i 2022. godine, bili oduševljeni našim gradom, mnogi su se vratili u slobodnom aranžmanu i zbog toga dobar glas proširili i ostalima iz svoje zemlje, tako da će ovom prilikom boraviti duže u Puli, i ne samo u Puli nego će posjetitit i druge krajeve naše zemlje.